DanishEnglish

Take Away Menuen afhentes tirsdag den 31.12.2024 mellem 11.00 & 14.00
Kom venligst på afhentningstidspunktet!
Slagelsevej 63, 4180 Sorø

Forret
Dampet pighvar, confiteret jordskokker, ristet hasselnødder, cremet muslingesauce,
og røget smør

Hovedret
Tournedos af oksemørbrad
med braiseret oksekæber, pebersauce, broccolini, let stegt syltede løg
og pommes rösti

Dessert
Karamel chokolademousse, bagt æble kompot, parfait med citron verbena,
& pistacie nougatin

Menu 3 retter 450,-

Tilkøb ekstra ret
Kammusling tatar med creme fraiche, purløg, citron, syltede glaskål,
peberrodsfløde og dild olie
125,-

Øvrige Tilkøb
Rossini Caviar, Black Label 10 grams 190,-
12 stk. Fin de Claire Østers Naturel med citron a part inkl. Østersåbner 320,-
2 Arla unika oste med oliven, marmelade & bornholmsk rugkiks 95,-
Kransekage toppe dyppet i chokolade 2 stk. 60,-

Børnemenu

Vildt frikadeller
broccolini med persille pesto, pommes rösti & sauce supreme

Karamel chokolademousse, bagt æble kompot, parfait med citron verbena,
& pistacie nougatin

Menu 2 retter 265,-

Der følger beskrivelse & anretnings forslag med.

Billeder bliver lagt op på siden her af menuen

Lidt historie omkring anbefalet vine

Champagne Luc Merat Blanc de Noirs á 460,-
”Champagne fra det lille hus Luc Mérat hvor datteren byder ind med sin viden fra flere generationer tilbage. Med sine blot 1,2 Ha. og påvirkning fra den klassiske jordbund bestående af sand, silt og det velkendte kridt – bliver udbyttet en skøn fyldige Champagne på 100% Pinot Noir! Er et must når der skal skydes nytår ind først på aftenen i godt selskab med østers, kaviar og skønne mennesker!

Ojos del Guadiana Verdejo (Dampet Pighvar/ forret) á 150,-
Skøn frugtig hvidvin fra Spanien med den kendte druesort 100% Verdejo, som byder på de klassiske smage af conference pære, melon, samt mild honning melon.
Vel tilpasset pighvar og den cremet muslingesauce, samt let røget smør.
Vandt GULD v/ Gilbert & Gaillard smagning i 2022 og BRONZE v/ Decanter i 2022.

Mottura Fiano Salento (Kammusling Tatar/ mellemret) á 150,-
Hvidvin fra Puglia i ”støvle-hælen” i Italien med dens blødhed og let syre spiller skønt sammen med de milde kammuslinger, syltet glaskål og peberrodsfløden.
Smagen af jasmin, vild rose og fersken giver ”fløjl på tungen” til denne elegante ret.

Grayson Cellars Merlot (Tournedos + Oksekæber/ hovedret) á 295,-
For 20 år i træk har Grayson Cellers vundet ”Best Buy and Best Value” fra førende vin kritiker.
”MERLOT” er en smuk lilla farvet og fyldig rødvin, der lavet på 100 % Merlot. Der har ligget på franske fade i ca. 6 måneder, før den tapes på flasker, du får en smagfuld vin med noter af kirsebær, ribs, vanilje, hvid chokolade og træfad så en fyldig og lidt krydret vin.

Barbosa Moscatel de Setùbal DOC (Karamel chokolademousse m/ bagt æble kompot / dessert) á 210,-Dette er en fuldfed dessertvin lavet på de 2 druesorter Muscatel de Alexandria og Arinto, som også er en klassisk Portugisisk druesort fra Vinho Verde området. Denne druesort bidrager med citrus note, samt let syre så vinen ikke blot bliver en sukkersød smagsoplevelse, men bidrager med en god balance. Vinen gærer i små cementtanke og mosten får en let gæring. Herefter stoppes gæringen med vinsprit (ligesom i portvinens verden) og kommer på gamle barriques. Når balancen mellem sødme og fadet opnås, tappes vinen herefterpå 50 cl. flasker. Smagsnoter af syltet abrikos, bagt karamelliseret æble og sommerens fersken.